Ajattelin pitkään etten paljastaisi lempipaikkojani Kalliossa, mutta kuinkas kävikään. Mietin, ettei aikani enää riitä kantapaikoissa ruokailuun, kun olen ottanut tehtäväkseni ravintolablogin pyörittämisen. Tuhannet ruokapaikat kutsuvat minua, joten aivan hyvin voin laittaa hyvän kiertämään ja paljastaa todellisen helmen alueen pizzeria-tarjonnasta.

Ravintola Saba sijaitsee Hämeentiellä Hakaniemessä.

Ravintola Sabassa on lämmin ja kotoisa tunnelma.

Ravintola Saba on kotoisa ja lämmin pizzoihin, kebabiin ja intialaiseen ruokaan keskittynyt piskuinen ravintola Hämeentiellä, lähellä Hakaniemeä. Sinne on ollut hyvä mennä, kun maailman myrskyt läikehtii kovaa ja rantahietikolta ei saa turvaa. Henkilökunta on ystävällistä ja kohteliasta. Käsittääkseni he ovat kotoisin jostain Kauko-Aasian suunnalta. Ravintolalla on ollut pitkään pizzatarjous kello 22 asti. Pakastepizzan hinnalla saa alusta loppuun paistetun maukkaan pizzan, jossa on vielä ihan kiitettävästi täytettäkin. Kolpakko olutta irtoaa ruokajuomaksi myös hyvin huokeaan hintaan. Ettei olisi peräti Kallion halvin olut, Hakaniemeksi jos lasketaan, niin turha kysyäkään.

Mexicano pizza oli tulinen.

Mexicano pizzassa oli täytteenä chilikastike, jalapeno, salami ja paprika.

Tilasimme kaverin kanssa Mexicano ja Hot Beef -pizzat ja jaoimme ne puoliksi. Mexicano on näistä kahdesta huomattavasti tulisempi. Mexicano-pizzan pohja oli rapea ja juusto oli pizzaan sopivaa. Jalapenoja oli runsaasti ja ne toivat tuhtia potkua pizzaan.Vinkki! Jalapenot auttaa vatsan toiminnassa, jos on vatsa kovana. Pizzan chilikastike toi ylimääräisen jysäyksen, joten suosittelen tätä pizzaa vain todella tulisen ruuan ystäville.

Hot Beefin täytteenä oli jauhelihaa, salamia ja paprikaa.

Hot Beef-pizza oli maukas ja lihaisa.

Hot Beef -pizza on hieman miedompi, mutta mausteikas ja herkullinen sekin sekä näistä kahdesta pizzasta huomattavasti lihaisempi . Naudanliha on jauhelihan muodossa. Pizza oli tukeva ja täyttävä sekä hintaansa nähden yllättävän ruokaisa. Molemmista pizzan puolikkaista jäi oikein kylläisä olo ja keskikokoinen nainen söi normaalikokoisen pizzan tässä paikassa juuri ja juuri. Lisätäytteitä tässä paikassa saa, jos epäilyttää onko täytettä riittävästi.

Jälkiruokana hörppäsin ihanan raikkaan mangolassin, joka Sabassa on ihan yliveto. Lassi oli reilun kokoinen ja mango maistui juuri sopivasti jogurtin joukosta. Olisiko peräti käytetty tuoretta mangoa?

Ravintola Saban Mango Lassi

Mango Lassissa maistui sopivasti mango ja raikas jogurtti.

Ravintola Saba on yksi Kallion parhaimmista pizzerioista hinta-laatusuhteeltaan. Vaikka olut on paikassa halpaa, ei se kuitenkaan olutbaari ole, vaan selkeästi ruokapaikaksi tarkoitettu. Huolimatta hieman epäsiisteistä pöydistä paikasta löytyy romanttista suurkaupunki-tunnelmaa. Saba on juuri sellainen ”yksinäiset yössä kohtaa” -tyyppinen ravintola, joka sopisi vaikka elokuvan kohtauspaikaksi. Myönnän, että pisteytykseni on täysin subjektiivinen, mutta koska olen menettänyt sydämeni tälle kuppilalle, ja jos joku saa elämäänsä lisäarvoa syömällä herkullisen pizzan ja juomalla kolpakollisen olutta 3-vyöhykkeen lipun hinnalla, niin silloin se on ollut kaiken arvoista.

Kokonaisarvio ***** = 5/5