• Bulevardi 32
  • 00120 Helsinki
  • Tel +358 20 7768 481

Viimeisintä johtoa asetellaan vielä paikoilleen juuri ennen Dennis Bulevardin avajaisia. Vuonna 2009 avattu Dennis Bulevardi kuuluu Dennis-pizzaravintolaketjuun, jonka ensimmäinen pizzeria Turussa on Suomen vanhin edelleen toimiva pizzeria. Turun Linnankadulla toimiva Dennis avattiin vuonna 1975. Perustaja Dennis Rafkinin perhe jättäytyi pois ravintolatoiminnasta vuonna 2014 kun Kim Rafkin myi oman osuutensa nykyiselle toimitusjohtaja Sebastian Björkstenille. Neljän ravintolan ja yhden leipomon ketjua on kasvatettu seitsemään ravintolaan ja omia tuotemerkkejäkin on saatu mukavasti kauppojen hyllyille. Niistä suosituimmat myyntiartikkelit ovat olleet valmispizzat ja salaatinkastikkeet.

Dennis Bulevardi avautui remontin jälkeen. Se kuuluu Dennis-ravintoloiden ketjuun.

Dennis on ennenkaikkea tunnetuin pizzoistaan ja niin myös Bulevardilla aiotaan panostaa pizzoihin jatkossakin. Listalta löytyy myös muita italialaisia ruokia, kuten risottoja, pastoja ja salaatteja. Toimitusjohtaja Björkstenin mukaan Dennis Bulvardi pyrkii italialaiseksi kortteliravintolaksi palvellen myös lähihotellien turistiasiakkaita. Miten Dennis Bulevardi ottaa huomioon lähi- ja luomuruokaperiaatteen?
– Tarjoamme luomuruokaa lapsille. Käytämme kotimaisia raaka-aineita kesällä, mutta talvisin se on haastavaa, koska kaikkea ei talvisin ole kotimaisena saatavilla. Tietyt tuotteet, kuten mozzarellan hankimme suoraan Italiasta, koska haluamme tarjota laatua, Björksten kertoi.

tj-tuotekehityspaallikko

Dennis Bulevardin tuotekehityspäällikkö Martin Hagström (vas.) ja toimitusjohtaja Sebastian Björksten (oik.) panostavat laatuun.

Remontin jälkeen ravintola tarjoaa 72 paikkaa sisällä sekä terassipaikat ulkona. Aurinkoinen A-oikeuksin varustettu terassi tulee varmasti olemaan suosittu kesäaikaan. Hintataso ravintolassa on pizzerioiden keskitasoa korkeampi – pizzat ja pastat ovat alkaen 16 euroa ja muut pääruoat alkaen 22 euroa.

Dennis Bulevardi laajeni remontin yhteydessä 72 paikkaiseksi kortteliravintolaksi.

Avajaisiin oli katettu alkupaloja osittain listan mukaan. Tarjolla oli suoraan italiasta lennätettyä tuoretta mozzarellaa pistaasi-pesto-kastikkeen kera, vuonankaalia, yrttimarinoituja kirsikkatomaatteja, tulista seafood-salaattia, savustettua parmankinkkua sekä bresaolaa. Bresaola on pohjois-italialaista ilmakuivattua naudanlihaa, joka viipaloidaan ohuiksi siivuiksi. Bresaola sopi erinomaisesti mozzarellan, yrttimarinoitujen tomaattien kera ja pistaasi-pesto-kastikkeen kanssa.
Mozzarella oli parasta, mitä olen koskaan syönyt, joten ilmeisesti tavarantoimittajat Italiassa osaavat hommansa.

ruoka2

Bresaola on pohjois-italialaista ilmakuivattua naudanlihaa, joka viipaloidaan ohuiksi siivuiksi.

mozzarella

Mozzarellan kanssa sopi hyvin pistaasi-pesto kastike

Hyvänä puolena mainittakoon, että henkilökunta puhui erinomaista suomea. Oletan, että myös englannilla pärjää tässä ravintolassa. Tuotekehityspäällikkö Martin Hagsröm puhui niin innostuneesti ruoasta, että uskon Dennis Bulevardin panostavan ruokien hyvään laatuun. Sijainti Bulevardilla on myös kattava. Kiireiset lounasruokailijat löytänevät n. 10 euron lounaita tarjoavan uudistetun Dennis Bulevardin helposti. Lounasaikaan viikon pizzan saa hieman a la carte-listaa edullisemmin, reilulla 12 eurolla. Uudistettu Dennis Bulevardi sopii myös hyvin seurueille, koska laajennuksen jälkeen ravintolassa on paremmin tilaa ryhmille.

sali3

Uudistettu Dennis Bulevardi sopii paremmin myös ryhmille.