• Siltasaarenkatu 3, 00530 Helsinki
  • Tel +358 9 5626995

Viehättävä nepalilainen Hakaniemen rannassa

Himshikhar

Ravintolan sisustus henkii nepalilaisuutta

Päädyin eräänä kesäkuun iltana nepalilaiseen Ravintola Himshikhariin. Ravintolassa oli rauhallinen tunnelma, ja ystävällinen nepalilainen mies tuli ottamaan vastaan tilauksen. Paikka henkii nepalilaisuutta erilaisin paikallisin esinein ja tauluin sisustettuna.

Hinshikharin alakerta

Nepalilaiset käsinvuolletut puukuviot olivat hienoja

Tilasin Paner Tikka -annoksen, joka sisälsi marinoitua talon tuorejuustoa, paprikaa, sipulia ja inkivääriä kypsennettynä tandoorissa. Ystäväni tilasi Chicken Mo Mo:n, joka tarkoitti kananlihamykyjä höyrytettynä mausteiden kera. Momouhun kuului myös kuuma korianterikana-keitto, joka tarjoiltiin lämpimän Naan leivän kanssa. Molemmat ateriat olivat hyviä, mutta jäivät hieman mauttomiksi. Momon koostumus oli hieno, ja tykkäsin erityisesti maustekastikkeesta, joka tuli mukana.

Paner Tikka

Paner Tikka eli tandoorissa kypsennettyä talon tuorejuustoa, sipulia, paprikaa ja inkivääriä.

 

Kana-korianterikeitto

Kana-korianteri keitto, joka kuului Momouhun.

 

Momot

Momot olivat nyyttejä, joita sai erilaisilla täytteillä.

Ravintolan sisustuksessa viehätti käsinvuolletut puukuviot seinillä. Mielenkiintoisia olivat myös nepalilaiset veitset, joita oli ripustettu rivi ravintolatiskin yläpuolelle. Kukrit tai khukurit ovat raskaita ja kaarevateräisiä Gurkhaheimon veitsiä, joita käytetään aseena ja työkaluina. Kukrit ovat maailman kuuluisimpia taisteluaseita. Veitset valmistetaan perinteisesti käsityönä. Yläkerran suurten ikkunoiden ääressä oli mukava istuskella ja katsella kadun vilinää kaikessa rauhassa. Yläkertaan pääseminen liikuntaesteiselle onkin sitten toinen juttu. Molemmista kerroksista löytyy ravintolapaikkoja.

Khukurit

Khukurit ovat nepalilaisia veitsiä, joita käytetään työkaluina ja aseina.

Himshikhar oli ihan kelpo nepalilainen, mutta ei yllä Helsingin parhaimpien nepalilaisten joukkoon. Ruoka oli tasalaatuista, mutta ei mitään erikoista. Maut olivat kovin miedot nepalilaiseksi. Ravintolan tunnelma oli leppoisa, palvelu ystävällistä ja sisustus harmoninen. Sain nepalilaisen teen kaupanpäälliseksi, mikä jätti paikasta hyvän mielen. Menisin uudestaan, mutta pyytäisin annokseni astetta tulisempana.

Himshikharin yläkerta

Ravintola on tilava ja sieltä löytyy kaksi kerrosta ruokailuun. (kuva-yläkerta)

Himshikharin yläkerta

Himshikharin yläkerrassa voi seurailla kadun vilinää.

Kokonaisarvio 3/5 p = ***