• Razyezzhaya, 3, Pietari 191002, Venäjä
  • Tel +7 812 986-66-39

Käydessäni vuonna 2017 toukokuussa Pietarissa pienellä ostos- ja ruokamatkalla, löysin oikean ravintolalöydön Rubinshteihin  ja  Dostojevskajan metroaseman liepeillä. Katseeni kiinnittyi iloisiin seurueisiin pöytien ääressä, joiden sisään oli rakennettu tulinen hiiligrilli luoden yhdessä grillaamisen tunnelmaa kesämökkien ja leirintäalueiden tapaan. Miljöö oli kuitenkin astetta verran hienostuneempi kuin leirikatos. Ravintolan katoissa roikkuivat eksklusiiviset lasivalaisimet, ja metalliset grillisyvennykset puisten pöytien keskellä loivat ainutlaatuisen ja tyylikkään vaikutelman.

Katoissa roikkuivat eksklusiiviset lasivalaisimet.

Metalliset grillisyvennykset puisten pöytien keskellä loivat tyylikkään vaikutelman.

City Barbeque Zharovnaya oli varsinkin viikonloppuisin sen verran suosittu paikka, että sinne piti varata etukäteen pöytä. Varasin viimeisen illan kunniaksi pöydän torstai-illalle. Se olikin tarpeen, koska ravintola oli viimeistä pöytää myöten varattu. Tarjoilija puhui vain venäjää, mutta kun halusin kysyä tarkemmin juomista, niin paikalle saapui toinen tarjoilija, joka puhui myös englantia. Menu löytyy myös englanniksi. Tilasin ”Snatch” aterian, joka oli kokoelma vähän kaikkea; valmiiksi marinoituja pihvejä, kanaa, porsasta, makkaraa, tiikerirapuja, mustakalaa ja vihanneksia. Aterian pystyi tilaamaan myös usealle henkilölle samanaikaisesti – jokainen annos sisälsi 600 grammaa grillattavaa.

Tilasin ”Snatch” aterian, joka oli kokoelma vähän kaikkea; valmiiksi marinoituja pihvejä, kanaa, porsasta, makkaraa, tiikerirapuja, mustakalaa ja vihanneksia.

Ensin tarjoilija toi erilaiset valmiiksi marinoidut raaka-aineet pöytään grillattavaksi. Sen jälkeen keskelle ruokapöytään laitettiin asetin, jolla tarjoilija kantoi ravintolan avokeittiön uunista kuumia hiiliä. Hiilien päälle laitettiin irrotettava ritilä, jonka päälle grillattavat aseteltiin. Grillaaminen olikin sitten jännää puuhaa. Mukana tuli grilliottimet, joilla pystyi kääntelemään raaka-aineita. Se oli myös tarkkaa touhua, ja oman keskittymisen vaati se, ettei grillattavat pala. Ensimmäistä kertaa kokeilevalle aika kului rattoisasti ruokia käännellen ja maistellen. Kannatti myös leikata liha keskeltä, jos ei ollut varma sen kypsyydestä. Ruoka kannatti kypsentää hyvin, koska esim. raa’an kananlihan syönti aiheuttaa salmonella-riskin. Hermoilijalle tällainen illastaminen ei sovi. Grillaaminen vaati pientä vaivannäköä, mutta lopputulos oli sen arvoista. Grilliherkut katosivat parempiin suihin sitä mukaa, kun ruoka valmistui.

Ensimmäistä kertaa kokeilevalle aika kului rattoisasti ruokia käännellen ja maistellen.

Paistettu jäätelö maistui mukavasti kuumien grilliherkkujen jälkeen.

Talon tee oli sekoitelma erilaisia yrttejä ja se tarjoiltiin hienossa metallipannussa.

Viimeisen Pietarin illan kunniaksi tilasin jälkiruoan muutamasta vaihtoehdosta. Tilasin tarjoilijan suosituksesta paistetun jäätelön. Se olikin erinomainen vaihtoehto ja viilensi mukavasti suuta kuumien grilliherkkujen jälkeen. Sen kanssa maistui talon tee, joka oli herkullinen sekoitus yrttejä, ja se tarjoiltiin metallipannussa. Ravintola City Barbeque Zharovnaya oli erinomainen valinta pariskunnan illanviettoon. Myös erilaiset seurueet ja yksinäiset makumatkailijat voivat löytää täältä mukavan ja ystävällisen tunnelman sekä ainutlaatuisen ravintolaelämyksen. Ravintola oli kohtuuhintainen tämän hetkisellä ruplan kurssilla (päivitetty 21.2.2018). Varaa aikaa riittävästi – tämä ei ole pikaruokala, vaan tunnelmallinen ruokaravintola, josta mieleen jäi erityisesti selkeät raaka-aineet, grillaa itse-konsepti ja ainulaatuinen sisustus. Tänne tulen uudestaan.

Kokonaisarvio **** = 4/5 p