• Fleminginkatu 26, 00510 Helsinki
  • +358 9 773 2233

Sielukasta ruokaa kalliolaisilla lisukkeilla

Ravintola Soul Kitchen sijaitsee Fleminginkadulla, ja on tunnettu kalliolaisen kotiruoan ja soulfoodin fuusiosta. Käytössä on oma Kallio-lista, joka sisältää suomalaisia kotiruokia läskisoosista karjalanpaistiin. Keskityin soulfood-osastoon, koska mieleni teki rasvaisia ja maukkaita Amerikan etelävaltioiden ruokia.

Soul Kitchenin sisustus

Soul Kitchen pyrkii soul-tunnelmaan.

Paikan sisustus pyrkii henkimään funk- ja soulmusiikin sielunmaisemia. Kovat puutuolit ovat hieman epämukavat – tänne sopisi myös löhösohvia sinne tänne. Värimaailma on tummaa ja tummanpunaista, ja luo oman tunnelmansa paikkaan. Soulia on pyritty saamaan myös ruokalistoihin, jotka oli ideoitu vanhoista levyn kansista. Ihan hauskaa.

Menukortit ihastuttivat

Jälkiruoka menukortti oli hauskasti ideoitu vanhoista levynkansista.

Tilasin alkuruoaksi valkosipulietanat gorgonzola-juustolla valurautapannulta tarjoiltuna, jonka kanssa tarjoiltiin maukasta talon sekaleipää. Pienet etanat lilluivat voiliemessä kuumassa pannussa, missä oli runsaasti tuoretta valkosipulia. Maku oli taivaallinen. Pannu tuli lähes kaavittua leivän avulla tyhjäksi. Leipää oli annoksessa kaksi palaa, mutta onneksi sitä sai pyydettäessä lisää ilman lisäveloitusta.

Etanat tarjoiltiin valurautapannussa

Valkosipulietanat gorgonzola-juustolla valloittivat

Jättikatkarapuja

Gratinoidut jättikatkaravunpyrstöt chilivoissa

Mieheni tilasi gratinoituja jättikatkaravunpyrstöjä chilivoissa. Maku oli hänen mielestään hyvä. Sen sijaan rapujen laatu ei ollut ihan kohdallaan edelliskertaan verrattuna ja maku muistutti liikaa tavallisia katkarapuja.

Soul Platter oli herkullinen

Muhkea Soul Platter yllätti runsaudellaan.

Tilasimme puolisoni kanssa yhteisesti Soul Platterin eli paikan oman nimikkolautasen. Lautanen oli todella runsas kaikkinensa. Se sisälsi bbq-ribsejä, kananuijia, revittyä possua, maissia, raakamakkaraa, jättiveneperunoita sekä kastikkeita kolmea sorttia. Tämä rekkamies-annos vie taatusti nälkäisimmiltäkin kielen mennessään, ja itselläni jäi paljon vielä syömättä, vaikka ahmin itseni niin täyteen kuin ikinä jaksoin. Parasta antia annoksessa oli ribsit, perunat, maissi ja revitty possu sekä kastikkeet.

Kaakao oli koristeltu kermavaahdolla

Jälkiruoaksi sopi talvi-iltana kuuma kaakao.

Jälkiruoaksi riitti tuon mega-annoksen jälkeen kuuma kermavaahto kaakao tujauksella minttua. Henkilökunta vaikutti olevan välillä hieman omissa maailmoissaan, ja jouduin pariin otteeseen vinkkailemaan takapöydästä tarjoilijaa. Lasku ei ruoan laatuun ja annosten kokoihin nähden ollut todellakaan liikaa, vaan hinta-laatusuhde oli Soul Kitchenissä aika kohdillaan. Pikkuisen huokeampaa, kuin keskustan vastaavissa paikoissa. Soul Kitchen on yksi tutustumisen arvoinen paikka, jos kaipaa sielukasta ruokaa ilman turhia konstailuja. Jatkakaa hyvää työtä!

Reetta Angelvo Soul Kitchenissä joulukuussa 2013.

Reetta Angelvo Soul Kitchenissä joulukuussa 2013.

Kokonaisarvio 4/5 p = ****