• Kolmas Linja 17
  • 00530 Helsinki
  • Tel +358 9 428 92317
  • info@sandro.fi

Pohjois-afrikkalaistyylinen kasvisfiesta Kallion sydämessä

Ruokasuosituksia ja vinkkejä kuulee monista hyvistä paikoista, mutta joukosta erottui edukseen vinkki pohjois-afrikkalaistyylisestä kasvisruokabrunssista Kallion sydämessä. Ajattelin, ettei näitä ihan joka päivä tule vastaan. Varsinkin, kun nuorempana tuli pyörittyä samoilla kulmilla, ja heiluttua samalla paikalla, jossa ennen sijaitsi Sandron elintarvikekioski. Pakko oli mennä zekauttamaan, mistä oli siis kyse. Soitin Sandroon, josta kerrottiin, että brunssit tarjoillaan viikonloppuisin sekä suositeltiin tekemään pöytävaraus netin kautta. Tämä oli tarpeen, koska sain pöydän vasta kahden viikon päähän.

Sandron sisustus

Sandro on keski-hintainen ruokaravintola Kolmannella linjalla Kalliossa.

Lauantaiaamuna jätin aamupalan väliin, jotta erilaiset brunssin antimet mahtuisi tyhjään vatsalaukkuuni. Menin hieman myöhässä paikalle, ja väentungos oli jo melkoinen vartin yli 12, kun kello 12 oli virallinen aloitusaika. Meidät tungettiin puolison kanssa ikkunapöytään ihan lähelle toista kahta ystävätärtä, joiden keskustelut kantautuivat korviimme väkisinkin. Se oli hieman kiusallista, ja onneksi henkilökunta luki ajatuksia ja löysi meille hetken kuluttua oman pöydän ikkunan vierestä.

Sandron brunssi

Sandro oli jo täynnä vartti brunssin alkamisen jälkeen.

Koko brunssin vahvuus ja omaleimaisuus löytyi alkupalapöydästä, joka notkui erilaisia pohjois-afrikkalaisia salaattiherkkuja. Sieltä löytyi maissileipää, yrttimarinoituja oliiveja, erilaisia salaattisekoituksia, humusta, marinoituja munakoisoa, maustettua kuskusia, taatelia, perunasalaattia, papusalaattia ja vihreää salaattia. Lisäksi alkuruokien viereen oli sijoitettu juustot, marmeladit, croissantit ja leivät. Kahvia ja teetä oli myös tarjolla. Suussasulavista alkuruoista mieleen jäi humus, papusalaatti ja perunasalaatti. Gluteeniton maissileipä oli paikan päällä leivottua, ja se jäi erityisesti mieleen maukkaana, tuoreena ja yllättävän ilmavana. Yleensä gluteenitonta leipää on vaikea saada ilmavaksi, mutta tässä tapauksessa oli onnistuttu hyvin. Ravintolasta löytyi myös paljon muutakin keliaakikon ruokavalioon sopivaa.

Sandron värikkäät antimet

Alkupalapöytä notkui pohjois-afrikkalaisista herkuista.

marinoidut herkut

Humus, papu- ja perunasalaatti jäivät mieleen.

Gluteeniton maissileipä

Gluteeniton maissileipä oli tuoretta ja ilmavaa.

Pääruokapöydästä löytyi seitania kastikkeessa, soijabolognesea, lanttu-papu-juusto-munakoisokastiketta ja tofukaalipataa. Pääruoat olisivat kaivanneet enemmän mausteita, mutta en tiedä johtuiko mauttomuuden tunne siitä, että olin jo niin täynnä herkullisista alkuruoista. Joka tapauksessa näistä proteiinirikas seitan sai eniten veden herahtamaan kielelle.

Lämpimät kasvisruoat

Kasvispääruokapöydästä löytyi muun muassa proteenirikasta seitania.

Sandron jälkiruokapöytä oli vertaansa vailla. Pöytä notkui erilaisista kakuista. Toisella pöydällä oli vielä tarjolla marjarahkaa. Tarjolla oli ainakin sitruunakakkua, suklaajuustokakkua, vegaanikakkua, fakaskeksejä, mangojuustokakkua, porkkanakakkua ja marjahyytelökakkua.
Erityismaininnan saa erilaiset, terveelliset mehushotit, jotka oli tehty tuorepuristetuista vihanneksista ja hedelmistä. Terveysjuoman jälkeen olo oli endorfiinintäyteinen.

Kakkuja

Jälkiruokapöytä oli vertaansa vailla. Lähes kaikki olivat gluteenittomia ja vähälaktoosisia.

värikkäät terveysjuomat

Uudenlainen terveysajattelu on tullut – mehushotit a´la Sandro

Sandrossa ongelmaksi muodostui lähinnä se, että mitä jaksaa syödä valtavasta ja herkullisesta ruokamäärästä. Sandron brunssissa on fiesta-tunnelmaa, ja paikka sopiikin silloin, kun on jotakin juhlimisen aihetta. Brunssiin sisältyy lasillinen kuohuviiniä, ja juoma tarjoillaan pöytää.
Sisustus on rennon moderni ja tyylikäs. Valaistuksella on saatu tunnelmaa. Miinusmerkki tulee tilan ahtaudesta. Olisi suotavaa, että pöytien väliin jäisi hieman enemmän tilaa. Nyt viereisen seurueen keskustelu kantautuu väkisinkin korviin. Toisaalta ihmiset saattavat täällä tutustua herkemmin toisiinsa.

Kuohuviiniä

Lasi kuohuviiniä kuului hintaan. Se tarjoiltiin pöytään.

Sandro on erittäin tervetullut lisä helsinkiläiseen ruokaravintolakulttuuriin. Ruokiin ja asiakaspalveluun panostetaan, ja turha kikkailu on jätetty pois. Paikka sopii rennolla tyylillään Kallioon, kuin nenä päähän. Täällä voi jättää tiukan kravaatin pois, ja keskittyä olennaiseen: makumatkaan pohjois-afrikkalaistyyliseen, monipuoliseen brunssiin ja seurusteluun. Suosittelen ravintolaa lämpimästi hyvän ruoan ystäville.

Sandrossa voi rentoutua

Sandrossa voi löysätä kravaattia ja keskittyä olennaiseen – ruokaan ja rentoiluun.

Kokonaisarvio 5/5 p = *****