• Snellmanninkatu 16, 00170 Helsinki
  • Tel +358 9 135 4827

Hintavaa pizzaa ja pastaa Krunikan kulmilla

Kruununhaassa sijaitseva italiainen ravintola Pompei oli saanut kiinnostukseni heräämään erään tutun suosituksen jälkeen. Pikkuinen ravintola oli jo tupaten täynnä lauantai-iltapäivällä muutamaa pikkupöytää lukuunottamatta. Tunnelma oli innnostuneen odottava, ja en voinut olla näkemättä, kun viereisen pöydän naperot ahmivat viimeisetkin pizzapalat parempiin suihin. Päätin tilata ravintolan nimikkopizzan: ”Pompei”:n. Pääruokia odotellessa oli aikaa tarkkailla ympäristöään. Paikka oli siis sangen pieni, ja sen takaosassa oli piilossa muutaman hengen pöytä. Muuten pöydät olivat niin vierekkäin, että mitään yksityisyyttä oli vaikea löytää noin 20 hengen ruokasalissa.

Italialaistyylisiä tauluja

Seiniä oli sisustettu tauluin.

Italialaisen oloinen ja näköinen miestarjoilija otti tilauksen vastaan. Pääruoat tulivat kohtuuajassa, mutta tarjoilija unohti tuoda viinin ruokien kanssa. Se piti erikseen pyytää. Pompei-pizza oli runsas ja sisälsi aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa, pepperonisalamia, sipulia, jalopenoa ja valkosipulia. Pizza oli maukas, mutta olen vastaavantasoisia syönyt keskusta-alueella edullisemminkin, hinta-laatusuhde ei täsmännyt. Runsaasti juustoa sisältävä pizza suorastaan kerjäsi kaverikseen lasin punaviiniä. Talon punaviini oli kevyt ja sopi rasvaisen pizzan palan painikkeeksi.

Pompei-pizza

Talon nimikkopizza oli Pompei

Ystäväni tilaama talon salaatti oli erittäin ruokaisa sisältäen mozzarellaa, munakoisoa, aurinkokuivattua tomaattia, parsaa, artisokkaa, brietä, fetaa ja melonia. Hän kertoi maun olleen hyvä ja salaatin vieneen nälän. Salaatissa olisi hieman enemmän voinut olla tuoreita vihanneksia ja salaattia – Tämä versio oli aika tuhti: kolmea lajia juustoa, parsaa, artisokkaa ja oliivia. Myös salaatti oli hänen mielestä ylihinnoiteltu.

talon salaatti

Talon salaatti oli hieman liiankin tuhti.

Olimme kuitenkin pääruokien jälkeen tyytyväisiä, kun olimme saaneet maukasta ruokaa vatsat täyteen ja tilasimme uteliaina jälkiruokaa. Tilasin lemppariani – hedelmäsalaattia kermavaahdolla. Ystäväni tilasi jäätelöä espressokahvilla. Pelkkä ajatuskin raikkaasta hedelmäsalaatista sai makuhermoni kutkuttelemaan. Mieleeni tulvi muistoja viime pääsiäisestä, kun kotikokkailin hedelmäsalaattia perheelleni…

Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti oli suoraan purkista.

Pöytään tuotiin korean näköinen annos – kauniissa astiassa hieno kermavaahtokasa päällimmäisenä. Mutta pettymys olikin suuri, kun pääsin maistamaan tuota ”herkkua”. Suoraan purkista ladottua säilykehedelmäsalaattia, jonka päälle oli todennäköisesti tursotettu valmiskermavaahto suoraan purkista. Mikä järkytys! Sillä hinnalla pidin itsestäänselvänä, että hedelmäsalaatti olisi ollut paikan päällä valmistettu! Peri nöyrään ja suomalaiseen tapaan en kuitenkaan valittanut, koska mietin mitä se olisi enää hyödyttänyt – tuskin keittiöstä olisi tuoreita hedelmiä mistään ilmestynyt. Söin siis tuon moskan loppuun, valitettavasti. Sillä kun poistuimme ravintolasta tarkoituksena lähteä jouluostoksille Helsingin keskustaan, alkoi vatsani murista siihen malliin, että matka pysähtyi läheisen pubin vessaan. Loppuilta menikin sitten wc:n kaakeleita tutkiessa.

Jäätelöä ja kahvia

Jäätelöä ja espressokahvi

Ystäväni jäätelö espressokahvilla oli ihan ok, mutta jälleen ylihinnoittelun tuntua tässäkin. Kokonaisuudessaan tässä paikassa oli hieman vedätyksen makua – yritetään jotain mitä ei osata. Tuotteet on hinnoiteltu lähes fine dining-tasolle, mutta laatu ei ole lähelläkään sitä. Ilmeisesti hygieniatasossakin on jotain puutteita, koska ainakin minä sain vatsani sekaisin. Palvelukaan ei ollut kaikilta osin ammattitaitoista, koska esimerkiksi viini unohtui tuoda pöytään samanaikaisesti ruoan kanssa, mitä tämän hintatason paikassa pitäisin itsestäänselvyytenä. Joku oleellinen tästä paikasta puuttui. Tuskin tulen enää toiste – ainakaan, jos hinnat eivät tästä laske tai taso parane.

Wc:n seinillä oli kuvia

Pompein wc:n seinät oli mielenkiintoisimmasta päästä.

Kokonaisarvio 2/5 = **