• Kaivokatu 6, (Citycenter)
  • 00100 Helsinki
  • Tel +358 9 640 025

Bistroja Helsingissä vielä sangen vähän

Keski-Eurooppalaistyyppisiä bistroja on kaupungin kokoon nähden sangen vähän. Mietitäänpäs hetken mitä sanalla bistro tarkoitetaan. Wikipedian englanninkielinen määritelmä menee näin: ”pieni ravintola, jossa tarjoillaan maltillisesti hinnoiteltuja yksinkertaisia aterioita vaatimattomassa ympäristössä. Kotiruoka ja hitaasti keitetty ruoka on tyypillistä. Alunperin ranskalainen ravintolamuoto.” Bistrossa voidaan tarjota siis aivan hyvin kohtuuhintaista karjalanpaistia – idea ratkaisee. Italiainen menu voi siis olla aivan hyvin bistron ruokalistana.

Leonardon sisustus

Leonardo sijaitsee Rautatieasemaa vastapäätä.

Perjantai-iltana ravintola oli aika täynnä, mutta pari paikkaa vielä löytyi. Tarjoilija oli ripeä ja ehti kahteen otteeseen tiedustella tilausta. Tilasin bucatini-pastaa silavaan käärityillä kampasimpukoilla ja seuralainen tilasi Martinilla maustetun hernekeiton kampasimpukoilla. Eli kampasimpukkailta oli tiedossa.

Bucatini pasta

Bucatini-pasta kampasimpukoilla ja silavalla.

Rakkaus ruokaan sai jo lapsena kiinnittämään huomiota elokuvien ravintoloiden sisustuksiin. Leonardossa on jotakin sitä elokuvahenkeä mitä näin tuolloin. Sijainti rautatieasemaa vastapäätä antaa myös oivallisen paikan seurata vilkasta, helsinkiläistä kaupunkielämää. Värien sinfonia oli niin sisällä kuin ulkonakin. Huomattavan ulkomaalaisten määrän kasvun voi todeta katsomalla kadulle. Helsinki on muuttunut sulkeutuneesta Pohjoisen syrjäisestä kaupungista eläväksi metropoliksi, jonne tullaan kauempaakin tutustumaan.

Leonardon sisustus

Värien sinfonia oli niin sisällä kuin ulkonakin

Ruoat tulivat nopeasti, ja kävimme herkkuruokiemme kimppuun. Lasi valkoviiniä tarjoilijan suosituksesta soveltui hyvin tarjotun ruoan kanssa. Kampasimpukat ja silava sopivat yllättävän hyvin yhteen. Silava toi sopivan rasvaisen maun äyriäisruoan kanssa. Bucitini-pasta on hieman paksumpaa, kuin tavallinen spagetti, sekin toimi tässä jotenkuten, mutta ei ehkä paras mahdollinen yhdistelmä.
Seuralaisen kampasimpukka-annos tuorehernekeitolla oli jännittävä ja hieman erikoinen yhdistelmä, mutta toimiva. Tuorehernekeitto on oikein tehtynä hyvin hieno ja ravinteikas keitto. Kampasimpukat toivat ruokaisuutta keittoon, joten sen pystyi hyvin syömään pääruokanakin. Etenkin kun talon leipä kuului hintaan.

Tuorehernekeitto kampasimpukoilla

Tuorehernekeitto kampasimpukoilla oli oivallinen yhdistelmä.

Leonardo soveltuu liikuntarajoitteiselle sen puolesta, ettei sisäänkäynnissä, eikä ravintolan sisäpuolella ole kynnyksiä. Wc:n sisäänkäynnissä saattaa tulla ongelmia sen ollessa aika ahdas. Täysin esteetön ravintola ei ole ja kaipaisi hieman enemmän väljyyttä pöytien välille.
Sijaintinsa puolesta se sopii hyvin tapaamispaikaksi, koska linja-autoasema ja rautatieasema ovat kivenheiton päässä. Baari näytti hyvin varustellulta, vaikka itse en sitä käyttänyt. Leppoisa, kauttakulkupaikka kuvaisi ehkä parhaiten Leonardon ilmapiiriä. Illasta jäi hyvä maku suuhun, ja tänne voisin tulla toistekin, jos liikun sillä suunnalla.

Leonardon baari

Leonardon baari näytti hyvin varustellulta

Kokonaisarvio 4/5 p = ****