• Kauppiaskatu 9, 20100 Turku.
  • Tel+358 44 7272828

Tajun vievää possua ja muuta kivaa…

Olen joskus miettinyt, syntyykö joihinkin ravintoloihin tietty henki, vaikka nimet ja omistajat vaihtuisivat? Aika usein olen huomannut, että tietystä kiinteistöstä saa hyvää ruokaa vuodesta toiseen, vaikka itse ravintolat ovat vaihtuneet useaan kertaan. Juuri tällainen paikka on Chinese Panda Garden Turun Kauppatorin laidalla. Olen syönyt kyseisessä korttelissa jo lähes 20 vuotta sitten maukasta kiinalaista ruokaa. Kävimme silloin veljeni kanssa useaan otteeseen lounastamassa silloisen kiinalaispariskunnan omistamassa pikkuisessa kiinalaisessa. Tiloja on jossain vaiheessa laajennettu, ja nyt paikalla sijaitsee kahdessa tasossa huokeahintainen kiinalainen ravintola – Chinese Panda Garden.

Talon Kevätkääryleet

Talon kevätkääryleitä

Päätimme veljeni kanssa eräänä sunnuntaina testata vieläkö samalta sijainnilta saa hyvää kiinalaista ruokaa. Jo sisään tullessa vastaanotto oli todella ystävällinen. Meidät ohjattiin yläkertaan, missä olimmekin päivän ensimmäiset asiakkaat. Tilat olivat kauniisti sisustetut ja riittävän avarat. Pidin pyöreistä pöydistä, joihin mahtuu isollakin porukalla syömään. Tilasimme yhteismenuun kolmelle hengelle.

Alkuruoaksi meille tuotiin talon omia kevätrullia. Ne olivat herkullisen rapeita ja itsetehdyn makuisia. Sopivan kokoisina ne pysyivät tikuissa ja niitä oli kiva dippailla hapanimeläkastikkeeseen.

Pääruokakattaus olikin sitten jo melkoinen; paistettua kanaa, porsasta ja naudanlihaa ja kasviksia – kaikki samaan aikaan pöytään kannettuna. Viralliset ruokien nimet jäi unholaan, ja tavallisesti tarkistan ruokien nimet ravintoloiden sivuilta. Valitettavasti Chinese Panda Gardenilla ei ole omia kotisivuja, josta voisi listat katsoa. Siksi käytän tässä jutussa yksinkertaisesti nimiä kana, possu ja nauta.

Possuannos oli kaunis

Porsaanliha oli rasvaista ja mureaa.

Aloitetaan possusta, koska se oli niin käsittämättömän hyvää. Se oli ihanan rasvainen ja täynnä sitä itseään eli porsaanlihaa, ilman turhia friteerauksia. Liha oli äärimmäisen pehmeää ja se suorastaan suli suuhun. Vaikutti siltä, että sitä oli jollain tavalla haudutettu. Kastike oli aivan ihanaa – hieman makeahko ja maukas. Possu tuli melkeinpä kaavittua lautaselta, niin hyvää se oli. Huomio kiinnittyi myös kauniiseen esille laittoon – koristeellisten kasvisten kanssa oli jaksettu puuhastella.

Friteeratun kana

Friiterattu kana oli maukas, mutta ei mikään erikoinen.

Friteerattu kana oli ihan ok, mutta ei mitään erikoista. Paksu friteeraus ei oikein innostanut, ja kuorinkin ne pois kanojen päältä. Muuten kaloreita oli saanut kahden edestä. Olen muutenkin miettinyt, että friteeraus on aika tarkkaa puuhaa. Herkästi niistä tulee liian rasvaisia ja paksuja, niin että itse liha jää suorastaan piiloon. Annos oli kauniisti aseteltu, mitä osasin arvostaa.

Naudanlihaa ja kasviksia

Naudanlihaa ja kasviksia oli sekin hyvää.

Naudanlihaa ja kasviksia oli sekin huippuhyvä annos. Naudanliha oli oikein mureaa ja maut olivat kohdallaan. Harvassa tämän hintatason kiinalaisessa on näin tasalaatuisesti kypsennetty lihat. Olinkin ihmeissäni, kun kaikki tuntui natsaavan tässä paikassa. Pääruoka-annokset olivat niin runsaat, ettei jälkiruokaa meinattu jaksaa syödä. Pidimmekin pienen tauon ennen jälkiruokaa.

Friteerattu banaani

Friteerattu banaani muistutti nakkia.

Jälkiruoaksi tuli tuttu friteerattu banaani ja vaniljajäätelö pallo. Hauska sattuma oli se, että jälkiruoka näytti ihan nakilta. Sehän meitä nauratti. Ruokajuomana meni koko aterian ajan alkoholiton olut, mikä sopi hyvin kiinalaisen ruoan kanssa.

Chinese Panda Garden on hintalaatu-suhteeltaan erinomainen kiinalainen verrattuna Turun vastaaviin paikkoihin. Hieno sisustus, maukas ja tasalaatuinen ruoka sekä ystävällinen palvelu nosti paikan jälleen yhdeksi suosikkiravintoloistani Turun keskusta-alueelta. Tänne voi siis tulla yksin, kaksin tai vaikka isommallakin porukalla. Jos friteeraukset olisivat olleet onnistuneempia, olisi ravintolakokemuksemme ansainnut täyden viisi tähteä.

Sisko ja sen veli

Veljen kanssa vanhoja muistelemassa.

Kokonaisarvio 4/5 = ****