• Vorgu 3, Kalasadama 2,
  • Tallinn 10415
  • Tel+ 372 631 4575

Venäläistä ruokaa stailattuna – A vot!

Tein pienen löydön viime Tallinnan reissulla. Tarkoitus oli mennä Wanhaan kaupunkiin syömään, mutta matkalla sinne törmäsinkin viehättävään venäläisravintolaan Kohvik Mooniin. Lista kiinnosti, olihan hinnat muutamasta eurosta kahteenkymppiin. Tunnelma vaikutti seuralliselta ja viihtyisältä, ja halusin päästä maistamaan paikan kehuttuja blinejä.

Kohvik Moon

Kohvik Moon sijaitsee lähellä satamaa.

Ovella suorastaan kerjäsin päästä sisään, ja tarjoilija ensin koitti selittää, että ravintola on aivan täynnä, eikä yksikään pöytä ole vapaana. Pienen jankkaamisen jälkeen oven vierestä vapautui pöytä, josta tilauksemme otettiin vastaan. Jonkin aikaa istuskeltuani tajusin, etten voisi istua siinä, koska paikassa veti ja tunsin itseni hieman viluiseksi. Pyysin uutta pöytää, ja se luvattiinkin hetkeksi yhden seurueen poistuttua. Pääsin Kohvik Moonin takaosaan, joka oli tunnelmallisen erikoinen suurella kelloseinällä varustettuna.

Kelloseinä

Ravintolan takaosaa koristaa erikoinen kelloseinä.

Blinit tuotiin kera smetanan, siianmädin ja suolakurkkujen. Letut olivat juuri sellaisia kuin olen Suomessakin tottunut saamaan – paksuja ja kuohkeita sekä jonkin verran rapsakoita. Bliniherkkujen särpimeksi kelpasi hyvin paikallinen Pul’s olut. Ainoa miinuspuoli ravintolassa oli se, että jouduin lähtemään lainapaikaltani blinit ahmittuani, koska ravintola oli täpötäyteen buukattu, ainakin tuona iltana.

Bliniannos

Kohvik Moonin blini-annos sai veden kielelle.

Olutta

Paikallinen Pul´s olut sopi hyvin rasvaisten blinien kanssa.

Miellyttävä makuelämys jätti kuitenkin ”hyvän maun” suuhun ja todennäköisesti palaan jollakin Tallinnan reissullani uudestaan Kohvik Mooniin, mutta siten, että varaan pöydän etukäteen. Ilmeisesti suomalaiset eivät ole löytäneet paikkaa sankoin joukoin, kun meitä hieman tuijoteltiin ja yhtäkään maanmiestä en vilaukseltakaan nähnyt. Asiakkaat vaikuttivat olevan pääosin virolaisia ja venäläisiä – ainakin näin keskellä talvea. Tunnelma oli hyvä ja tähän paikkaan oli kiva törmätä. Sijainti sataman lähellä tekee siitä houkuttelevan pikkuravintolan Viron kävijälle.

Suolakurkkuja

Suolakurkut kuuluu olennaisena osana venäläiseen keittiöön.

Kokonaisarvio 5/5 p = *****