• Meritullinkatu 25
  • 00170 Helsinki
  • Tel +358 9 6128 5200

Elä ja anna toisten elää

Baaritiski

”Leben und leben lassen” eli ”Elä ja anna toisten elää”.

Nyt jo toistamiseen lounaalla Zinnkellerissä käytyäni ajattelin esitellä hieman tätä saksalaista ruokaravintolaa. Ilmeisesti jo yli 30 vuoden ajan nälkäisiä kruununhakalaisia palvellut ravintola ansaitsee hieman huomiota. Ravintola sijaitsee Liisankadun ja Meritullinkadun kulmassa, joten sijainti on aika mainio myös turisteja ajatellen. Paikka on sisustettu perisaksalaisesti käkikelloineen ja seinillä roikkuvine posliinilautasineen ja hirvensarvineen. Zinnkeller on muotoutunut omannäköisekseen vuosien saatossa, ja tunnelmaa voisi kuvailla lämminhenkiseksi.

Käkikello

Seiniä koristaa koristelautaset ja aito saksalainen käkikello.

Paikka on käsittääkseni ryhmien suosiossa, koska molemmilla kerroilla ravintolaan tuli alasaliin isot ryhmät. Zinnkeller mainosti tilauksesta saatavaa kokonaista maitopossua ryhmille. Vaikka kokonaisesta possusta päineen tulee mieleen hellyttävästi lapsuuden Asterix, niin silti itseäni hieman hirvittää ajatus syömingeistä kokonaisen ruhon seurassa. Hyvää ja herkullista se oikein valmistettuna eittämättä on ja tuleehan sitä jouluna viimeistään kinkkuakin maisteltua – tosin ilman sitä päätä.

Zinnkeller alaosa

Zinnkellerissä viihtyvät myös ryhmät.

Lounaslistalla oli tällä kertaa mm. kaalikääryleitä ja bratwurstia hapankaalin kera.  Kaalikääryleet olivat noutopöydästä saatavilla. Lounaaseen sisältyi salaattipöytä, leipä, keitto, jälkiruoka ja kahvi. Kaalikääryleet olivat sikäli pettymys, että ne olivat valmiita kaalikääryleitä. Ilmiö on hyvin yleinen pääkaupunkiseudulla ja enpä ole tainnut missään syödä talon itse alusta loppuun tehtyjä kaalikääryleitä. Se on sikäli harmi, koska nyt olisi kotimaista kaalia edullisesti saatavilla. Allekirjoittanutta saa vinkata, jos jostain pääkaupunkiseudun ravintolasta saa itsetehtyjä, tuoreita kaalikääryleitä.

Kaalikääryleet

Zinnkellerin kaalikääryleet puolukkahillon kera.

Bratwursti hapankaalin kera oli hyvä, mutta annos oli turhan pieni. Ilman alkusalaattia ja keittoa olisi jäänyt nälkä kurnimaan vatsan pohjalle. Kolme makkaraa olisi sopiva lounasannos. Hapankaalia oli riittävästi ja se oli oikein maukasta. Zinnkellerin lounas oli ihan kelpo kokemus, mutta pieniä puutteita oli. Ensinnäkin noutopöytiä olisi pitänyt täyttää varsinkin kun ravintolaan tulvi jatkuvasti asiakkaita. Jälkiruoka loppui kesken, mutta onneksi hyvitykseksi tuotiin palat kääretorttua.

Surkea salaattipöytä

Noutopöytiä ei täytetty riittävästi,vaikka asiakkaita tulvi sisään.

Bratwurst

Lounas bratwurst-hapankaaliannos jäi kaipaamaan kolmatta makkaraa.

Palvelu oli ystävällistä ja sijainti on hyvä. Tunnelma oli rento ja hyväntuulinen. Oluen ystäville tiedoksi – Zinnkellerissä on laaja valikoima saksalaisia oluita. Seuraavaksi kokeilisin saksalaista iltaa hyvässä porukassa. Saksalaisia ravintoloita ei ole nimeksikään pääkaupunkiseudulla, joten Zinnkeller löytää varmasti jatkossakin asiakkaansa. Ravintolan sisustus kaipaisi kuitenkin uutta ilmettä, vaikka saksalaisuuden korostaminen sopii hyvin Zinnkelleriin.  Nyt sisustus oli jokseenkin kulahtanut ja pysähtynyt.  Pienellä uudistamisella ja ruokien skarppauksella Zinnkeller voisi kohota keskustan kiinnostavaksi lounas- ja a la carte-ravintolaksi.

Kokonaisarvio 3/5 p = ***