• Vaasankatu 13, 00500 Helsinki
  • Tel +358 44 705 9990

Trendikäs katukeittiö loistavalla sijainnilla

Street Gastro kiinnitti heti huomioni, kun sen ensi kerran näin. Sähäkkä katukeittiö tupsahtanut Kustaa Vaasan ja muiden retkuloiden väliin tarjoamaan eurooppalaista katuruokaa äijämäiseen tyyliin. Vaasankadulla on paljon baareja, joten tarvitaan myös ruokaloita täyttämään baari-illan jälkeiset nälkäiset masut. Toisaalta onhan napaan ahdettava jotain myös ennen varsinaista juominkia, eihän mies mäessä pysy ellei ole kunnon sapuskat pohjalla. Myös päivisin kymmenet duunarit etsivät ruokapaikkaa tyydyttääkseen pikaisen nälkänsä lounaustunnin koittaessa. Kyllähän käyttötarkoituksia alle kympin paikoille riittää, pääasia on, ettei kuvittele menevänsä illallistamaan kahden kesken kynttilän valoon aviomiehen kanssa 1-vuotis hääpäivänään. EI – sellaiseen touhuun katukeittiöt ovat liian vaatimattomia. Mutta tällaisia paikkoja tarvitaan täyttämään nälkäisten ja laiskojen kaupunkilaisten vatsoja, joilla nyt sattuu olemaan muutakin tekemistä, kuin väsätä omin pikku kätösin pastaa kotona.

Värikkäät yrtit somistivat seinustaa

Street Gastrolla oli oma pieni yrttihylly.

Tilasin possuleivän ja sen kaveriksi sideorderin – vihersalaatin. Possu oli pitkään kypsytettyä ja revittyä, se oli erittäin maukasta, vaikka kovin kuumaa se ei ollut. Lisukkeita oli runsaasti: coleslaw, tuorekurkkua, piparjuurimajoneesia, salaattia, lehtipersiljaa, kuminajogurttia ja omenaa.  Chiliä sai erikseen pyydettäessä ja sehän sopi possun kanssa erittäin hyvin. Makukokoinaisuus oli oikein maittava ja leipä sujahti suuhun muitta mutkitta. Pikkuinen salaatti oli todella tuoretta ja hyvää. Päälle oli ripsoteltu pikkuisen majoneesia ja chiliä.

Possuleivän ainekset olivat terveelliset

Possuleipä oli täytetty maukkailla aineksilla

Side-order salaatissa oli vihreää salaattia, majoneesia ja chiliä

Side-order salaatti oli herkullinen

Kaverini tilasi karitsaleivän ja ei pettynyt hänkään. Karitsa oli myöskin pitkään kypsytettyä ja herkullista. Karitsan kaveriksi leipään oli ahdettu tzatzikia, fetaa, oreganoa, minttua, kurkkua, salaattia ja oliivimajoneesia. Ainekset maistuivat tuoreilta ja raaka-aineet laadukkailta – kaikesta päätellen ammattilaiset ovat olleet asialla.

Karitsaleipä oli hyvän näköinen ja makuinen.

Karitsaleivän sisältä löytyi muun muassa fetajuustoa.

Sisustus oli jokseenkin karu, ehkäpä se sopii gastromaiseen tyyliin. Samaan tyyliin sopisi korkeat ikkunapenkit yksinsyöjille – voisin kuvitella mutustelevani herkkuleipää tarkkailen samalla värikkään Vaasankadun elämää. Street Gastro kasvattaa osan mausteistaan itse ja näytille oli laitettu yrttikokoelma. Tosin kokki tokaisi käyttöyrttien sijaitsevan muualla. Katukeittiö on mukava pistäytymispaikka nopealle nälkäiselle ja hinnatkaan eivät päätä huimanneet. Palvelukin sujui ihan omalla äidinkielellä. Lisää tällaista meininkiä, kiitos.

Kokonaisarvio 4/5 =****