Kelpo kiinalaista Karhupuiston kupeesta

Wontonkeitto, joka kulkee nimellä Wuntun-keitto

Wontonkeitto, joka kulkee nimellä Wuntun-keitto

Helsingin Kallion Karhupuiston kupeessa sijaitseva Ravintola Ken Yau on ollut suosikkini jo useita vuosia. Ravintola saa vuodesta toiseen ristiriitaisia arvosteluja lähinnä siksi, että osa henkilökunnnasta on hyvin jäyhää, jopa jäyhempiä kun me suomalaiset. Olen kuitenkin nauttinut kelpo aterioita tässä huokeassa ja idyllisessä kiinalaisravintolassa. Päätimme tyttären kanssa lähteä piristämään pimeää syyskuista iltaamme ja nauttia pitkän kaavan mukaisen illallisen yhdessä Ken Yaun looseissa.

Alkuruoaksi tilasimme Wonton-keiton ja kevätkääryleen. Ennen alkuruokia tarjoilija toi meille pikkuiset salaatit – se on talon tapa. Wonton-keitto tuotiin höyryävän kuumana pöytään, ja se maistui hyvältä hieman koleaan syys-iltaan. Terveellisyyttä keittoon toivat vihannekset ja lihaisat nyytit. Nyyteissä olisi mielestäni voinut olla enemmänkin makua. Kysyin tarjoilijalta valmistetaanko nyytit itse, ja minulle väitettiin, että näin on asianlaita. Makua lisäsin omatoimisesti pöydissä olevasta chili-öljystä. Huom! Wonton-keitto luki listassa nimellä Wuntun-keitto.

Kevätkääryleet valmistetaan itse

Kevätkääryleet valmistetaan itse

Kevätkääryle oli itse valmistettu ja rapea. Mukana tuli reilu kippo hapanimeläkastiketta. Ei hassumpi!

Pääruoaksi tilasimme Naudanlihaa Tulisessa Valkosipulikastikkeessa ja Jättikatkarapuja Chilikastikkeessa. Kumpikin täytti hyvin pitkälle odotukset. Tyttäreni ei pidä kovin tulisesta ruoasta, joten hänen toiveita noudatettiin, ja annos muutettiin yksinkertaisesti Naudanlihaa Valkosipulikastikkeessa. Naudanliha oli mureaa ja täytti siltä osin odotukset. Tyttärelle pettymyksen sen sijaan toivat ylenpalttinen määrä kasviksia. Eli tässä paikassa kannattaa henkilökunnalle sanoa, jos ei pidä kasviksista, koska niitä tulee muuten reilu määrä.

Naudanliha valkosipulikastikkeessa sisälsi värikkäitä kasviksia

Naudanliha valkosipulikastikkeessa sisälsi värikkäitä kasviksia

Jättikatkaravut chilikastikkeessa olivat meheviä

Jättikatkaravut chilikastikkeessa olivat meheviä

Tilasin rapujen ystävänä Jättikatkaravut Chilikastikkeessa-annoksen. Pyysin myös valkosipulia kastikkeeseen ja pyyntöä noudatettiin. Ravut olivat herkullisen mehevät. Pettymyksen tuotti, ettei chili maistunut juuri lainkaan annoksessa. Toisin kuin tyttäreni jäin kaipaamaan tulisuutta ja makua annokseen. Jouduin taas turvautumaan pöytächiliin. Muuten koostumus oli ihan ok, toisaalta kasviksia oli ehkä aavistuksen verran turhan paljon.

Mietimme jälkiruoan kanssa, otammeko puoliksi Friteeratun Ananaksen ja jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut, sillä annos oli jättimäinen. Kaksi reilun kokoista ananas-palaa ja kaksi jäätelöpalloa. Kahden reilun kokoisen ruoka-annoksen jälkeen tehtävä tuntui jopa työläältä. Friteeraus oli onnistunut, ja koko annos tuntui varsinaiselta kaloripommilta – tosi suussa sulavalta sellaiselta. Jäätelöä ja Hedelmiä annos sen sijaan oli hieman pettymys – hedelmät olivat selvästi säilykepurkista napattuja. Tasoa nostaisi huomattavasti, jos hedelmäsalaatti valmistettaisiin paikan päällä.

Jäätelöä ja sekahedelmiä annos siirapilla höystettynä

Jäätelöä ja sekahedelmiä annos siirapilla höystettynä

 

Friteerattu ananas jäätelöllä oli hyvä ja tuhti annos.

Friteerattu ananas jäätelöllä oli hyvä ja tuhti annos.

Palvelu Ken Yaussa oli tällä kertaa erittäin ystävällistä. Meille tarjoili tummahiuksinen nuori nainen, joka tosin ei paljoa suomea puhunut, mutta englannilla pärjäsimme loistavasti. Olen aina pitäyt paikan tunnelmasta, se on rauhallinen, intiimi ja rento. Looseissa on mukava istuskella pienellä porukalla tai vaikka perheen kanssa ja samalla vaihtaa kuulumisia. Pienillä parannuksilla ruoan ja tasaisemman palvelun  suhteen paikasta saisi erittäin tasokkaan kiinalaisravintolan Kallion vastaaviin nähden. Sisustukseen voisi myös panostaa. Hinta-laatusuhde on kuitenkin melko kohdillaan.

Ken Yaun loosissa oli mukava istuskella

Ken Yaun loosissa oli mukava istuskella – huom! Tupakointi kielletty 😉

Kokonaisarvio ****=4/5