• Aleksis Kivenkatu 12, 00500 Helsinki

Aleksis Kiven kadun pieni, mutta pippurinen pikakiinalainen

Jo kymmeniä kertoja paikan palveluja käyttäneen ajattelin paljastaa muillekin suosikkini Sörkan kulmilta. Enimmäkseen olen hakenut paikasta hyvin edullista take away-ruokaa mukaan, mutta aina välillä on tullut syötyä pienessä, tunnelmallisessa kiinalaisravintolassa. Paikan omistaa ahkera kiinalaispariskunta ja paikka tuntuu useimmiten olevan auki.

tom yum seafood

Tom Yum merenelävä-keitto

Alkuun tilasin Tom Yum seafood-keiton. Keitto tuotiin höyryävän kuumana pöytään ja se oli reilun kokoinen alkuruokakeitoksi. Se oli ihanan mausteikais ja tulinen. Juuri minun makuuni sopiva. Keitosta löytyi katkarapuja, mustekalaa ja simpukoita.

Quick Wok valmistaa itse omat kevätkääryleet

Parasta ateriassa oli kevätkääryleet.

Ruokaseurani tilasi alkuun erehdyksessä kevätkääryleitä, mutta erehdys oli miellyttävä. Ravintola valmistaa itse omat kääryleensä, ja ne olivat suussa sulavia. Hapanimeläkastiketta tuli vähän lautaselle, mutta pyynnöstä sitä sai kupillisen lisää.

Mustapippuri kana

Mustapippuri kanassa maistui mustapippuri.

Tilasin pääruoaksi mustapippuri-kanaa. Ruoka-annos oli itselleni uusi tuttavuus, mutta tämäkään ei ollut pettymys. Mustapippuri maistui ärhäkästi ja sopii näköjään viileään syysiltaan. Vaikutus oli kehoa lämmittävä. Jos jotain kritiikkiä haluaa etsiä, niin kana oli kuivahko. Sipulia oli annoksessa runsaasti, mutta itseäni se ei sipulin ystävänä haitannut.

Kolme pientä ruokaa

Kolme pientä oli: Naudanlihaa ja bambua, currykana ja friteerattu kana.

Pöytäseuralaiselle tuotiin kolme pientä ruokaa, jotka olivat currykana, naudanlihaa ja bambua sekä friteerattua kanaa. Currykana ja naudanliha bambu olivat syöjän mielestä ok. Currykana ei mikään kovin tulinen tosi. Friteeraukset eivät olleet onnistuneita ja toinen kanapalloista jäi syömättä.

Kaiken kaikkiaan hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan take away-annoksissa. Paikan päällä aterioidessa kannattaa varautua siihen, että myös vedestä, doggiesta ja syömäpuikoista saatetaan erikseen laskuttaa. Asiaa on vaikea jälkeenpäin selvitellä, koska kiinalainen omistajarouva ei juurikaan puhu suomea tai englantia. Pisteitä nostaa se, että täällä tehdään ruokaa rakkaudesta siihen.

Reetta Angelvo

Reetta Ravintola Quick Wokissa syyskuussa 2013.

Kokonaisarvio 4/5 = ****