• Kolmas Linja 36, 00530 Helsinki
  • Tel +358 44 040 1169

Linnanmäen lähellä aitoja thaimakuja ja ystävällistä palvelua

Ravintola Korphai ilmestyi vuoden vaihteessa Helsingin Kallion katukuvaan. Hieman syrjäisellä sijainnilla Kolmannen linjan Linnanmäen viereisessä päädyssä sinne ei noin vain eksy. Onneksi sain vihjeen hyvästä, uudesta thaikkupaikasta. Ensimmäisellä kerralla Korphai teki lähtemättömän vaikutuksen. Toisella kerralla kokemus ei ollut niin valloittava, mutta ajattelin reiluuden vuoksi muistaa vielä ensimmäisen kerran.

Korphain sisustus on rennon kodikas.

Korphain sisustus on rennon kodikas.

Ravintola on sangen piskuinen paikka – istuinpaikkoja on parisenkymmentä. Täältä voi onneksi ottaa myös mukaan, jos näyttää ettei tilaa ole. Tilat ovat pienuudessaankin ihan viihtyisät ja iloinen puheensorina valloittaa hetkessä paikan. Mitään kovin erikoisia juttuja listalla ei ole, ihan perus thaimaalaista, millä saa nälän kaikkoamaan. Peruskattaukseen kuuluu haarukka ja lusikka.

Vihreä curry

Vihreä curry-kana lillui kookosmaidossa.

Tilasin itselleni vihreän curryn, koska mieleni teki myrskyisenä syyspäivänä tulista ruokaa. Maku oli loistava ja freesi. Ainoa huolenaiheeni oli hieman kuivahko kananliha. En tiedä oliko kyse sattumasta, mutta ensimmäisellä kerralla kana oli täydellistä. Ainekset lilluivat kookosmaidossa suuressa kulhossa. Annoskoko oli reilu. Pöytiin tarjoili miellyttävä naistarjoilija, jonka hymy sai unohtamaan ruoan mahdolliset pienet puutteet. Hän tarjoili alkuun suomeksi, mutta vaihtoi äkisti englantiin, mikä oli harmi, koska puhun mielummin Suomessa suomea – vaikka sitten hoono-suomi-akselilla. Riisiä sai pyydettäessä lisää.

Sitruunaruoko-kana kookosmaidossa

Thom Kaa sitruunaruoko- kanaa

Ystäväni söi Thom Kaa sitruunaruokolla maustettua kanaa, joka myöskin lillui kookosmaidossa. Maku oli miedompi, ja tulisen ruoan ystävänä hän joutui turvautumaan pöytächiliin. Myöskään annoksessa ei ollut kaikkia listassa mainittuja raaka-aineita. Ensimmäinen kerran viiden tähden annos oli tippunut kokemuksena kolmeen.

Kuvia seinillä

Korphai oli täynnä thaimaalaisia esineitä

Olimme lounasajan loppupuolella. Ihmisiä tuli ja meni, moni haki take away-annoksia mukaan. Jäin kadehtimaan naapuripöytien nuudeliannoksia, koska ne näyttivät niin herkullisilta. Paikassa on nopea ja ystävällinen palvelu – tällä meiningillä Korphai pääsee vielä pitkälle. Helsingin thairavintolat kaipaa kilpailua ja jään mielenkiinnolla seuraamaan, mikä niistä uskaltautuu ottamaan listoille hieman erikoisempia thairuokia. Korphaissa on kuitenkin oivallettu, mitä suomalaiset haluavat – ei sitä meille tuputettua, suomalaistettua (= lue mautonta) thairuokaa, vaan aidon oloista ja makuista, sellaista mitä thaimaalaiset itsekin syövät.

Kokonaisarvio 4/5 = ****