• Kinaporinkatu 2 A, 00500 Helsinki
  • Tel +358 9 7012 961

Kiinalainen keidas lähellä Sörnäisten M-asemaa

Kiinalainen ravintola  Happy Garden oli miellyttävä kokemus. Ravintola kiinnosti, koska halusin halpaa ja hyvää ruokaa miellyttävässä ympäristössä . Olin kuullut pelkästään hyvää kyseistä paikasta ja halusin kokeilla kuuluisia kanaruokia. Kovin pieni ravintola oli, mutta onneksi ei ollut paljon asiakkaita juuri silloin.

Happy Garden

Happy Garden on pikkuinen kiinalainen Sörnäisissä.

Äkkiä tarjoilija tuli ottamaan tilauksen vastaan. Kovin kauan ruoka kesti tulla. Mieskokki teki ruoat ja toi ne pöytään. Nuori nainen hoiti tilauksen. Oli kiduttavaa odottaa nälkäisenä ruokaa, mutta oli kaiken vaivan arvoista. Tilasin kanaa currykastikkeessa. Se oli kaikkein paras currykana mitä olen koskaan syönyt. Kana sai kaikki makuaistini herkistymään, se oli asiallisen tulinen ja herkullinen. Sain kohtauksen, niin hyvää se oli, siis melkein sydänkohtauksen (oli vitsi). Se oli erilainen kuin muualla, erilaiset makuyhdistelmät täydensivät toisiaan. Ruokaa oli riittävästi ja siinä ei ollut liikaa kasviksia. Riisiä sai lisää ilman eri veloitusta.

kanaa currykastikkeessa

Tämä currykana oli kaiken odotuksen arvoinen.

Riisi

Riisiä sai ilman eri veloitusta lisää.

Pöytään tilattiin myös tom yam-kanaa, joka oli runsailla kasviksilla höystetty. Maku oli mitäänsanomaton ja valju. Kovin huono ja hieman liikaa kasviksia. Tietysti jos kasviksista tykkää, niin ehkä se sopii jollekin. Itse en halua sotkea liha- ja kana ruokiin paljoa kasviksia. On parempi syödä kasvikset erikseen,esimerkiksi lisukkeena tai salaattina.

Tom Yam-kana

Tom Yam-kanassa oli runsaasti kasviksia ja maku oli valju.

Ympäristö oli kaunis ja sillä kertaa rauhallinen. Liikuntavammaiselle täysin mahdoton wc, liian pieni ja ahdas. Henkilökunta käyttäytyi lempeästi, eikä olleet huomaavinaan pakkotoimintojani eli sopi ainakin autisteille rauhallisena arki-iltana. Ruoka sen verran edullista, että pienituloinenkin voi täällä syödä vatsansa täyteen herkullista kiinalaista ruokaa. Mahdanko enää astua sisään, kun aina muuten niin täynnä. Ja kyllä aina saa tehdä uusia arvosteluja uusista paikoista. Kotiruokaahan ei sitten voita mikään. Ainakin tietää ainesosat tarkalleen, kun tekee kotona ruokaa.

Happy Garden

Happy Garden on kuin keidas keskellä Sörnäistä.

Kokonaisarvio 4/5 = ****