• Forum Kauppakeskus 3 krs., Mannerheimintie 14-20,
  • 00100 Helsinki
  • Tel +358 9 56574523

Laadukasta ja tuoretta sushia kauppakeskuksessa

Hanko Sushi

Hanko Sushi sijaitsee Forumin 3. kerroksessa

Kävin tutustumassa viime aikoina pientä kiinnostusta herättäneeseen uudehkoon sushi-ravintolaan Helsingin Forum-kauppakeskuksessa. Hanko Sushi -ketjuhan on tunnettu laadukkaista sushi-aterioistaan. Ketju myytiin suuremmalle toimijalle Royal Ravintoloille tänä vuonna. Halusin käydä testaamassa oliko ketju vielä maineensa arvoinen.

Bonjai-puu

Bonjai-puu. Sisustuksessa on haettu japanilaisuutta.

Forumin Hanko Sushi on tyypillinen kauppakeskusravintola eli hyvin avara ja paljastava. Eli ihan ok paikka, jos ei haittaa, että ihmiset näkevät sinut. Mihinkään kahdenkeskiseen romanttiseen illalliseen se ei sovi. Mutta moneen muuhun tilanteeseen kyllä. Tilasin ”Hanko Sushi Lautasen”, joka sisälsi 20 kpl susheja, misokeiton ja annoksen wakame-merilevää.

Misokeitto

Misokeitto tarjoiltiin aterian alkuun.

Ennen kuin sushit tulivat, minulle tarjoiltiin misokeitto. Tämä perinteinen japanilainen keitto lämmitti mukavasti syksyn viileähkönä päivänä. En tiedä oliko keitto tehty dashi-liemeen vai länsimaiseen tapaan vihannesliemeen, mutta se toimi hyvin ruokahalun herättäjänä.

lohta ja wakamea

Herkullinen yhdistelmä: raaka lohi ja wakame. Nami.

Itse illan komeus – Hanko Sushi lautanen täräyttikin tajunnan sisältäen susheja joka lähtöön: kalifornianrullia, lohi-shakeja, yakishakeja, ebi ravunpyrstöjä, chripsy makeja ja wakamea. Perussettiin kuuluu tietysti myös soijakastike, wasabitahna ja gari eli marinoitu inkivääri. Annokseen sisältyi kasa todella tuoretta, raakaa lohta ja en olisi arvannut kuinka hyvää se voi olla. Annos kutkutteli makuhermoja monellakin tapaa. Herkullisimmat olivat wakame-merilevä ja lohi-shake, jossa riisin päällä on raaka lohipala. Yakishakessa riisin päällä oli kevyesti grillattu lohi. Se oli sisältä sopivan punainen, mutta maku jäi hieman vaisuksi. Parasta oli fiilis, että tässä syödään nyt hyvin ja terveellisesti. Ei ihme, että japanilaiset elävät niin pitkään.

Hanko Sushi Lautanen

Illan komeus: Hanko Sushi Lautanen

Lopuksi join vielä kupposen japanilaista vihreää teetä. Olo reilun kokoisen illallisen jälkeen oli hyvinvoiva ja ähkyä ei tullut missään vaiheessa. Kuitenkaan nälkä ei päässyt enää yllättämään. Hanko Sushi oli sen verran positiivinen kokemus, että tänne voisi tulla toistekin. Jos jotain kritiikkiä antaisin, niin paikan valaistukseen voisi kiinnittää huomiota ja muuttaa sitä tunnelmallisempaan suuntaan. Nyt tuntui kuin loisteputket olisivat näyttäneet hieman liiankin tarkasti kaiken… Erityismaininnan saa Hanko Sushin raikkaat kotisivut. Sivuilta löytyi olennainen käden käänteessä. Kivat kuvat ja blogi, jossa muun muassa kerrottiin, kuinka käytiin kalassa, ja tehtiin siitä omat lähiruokasushit. Se on aitoa, jos mikä.

Hanko Sushin vahvuus on laadukkaat sushit.

Hanko Sushin vahvuus on laadukkaat sushit.

Kokonaisarvio: 4/5 p = ****