• Hämeentie 19, 00500 Helsinki, p.0207 994 021

Värikäs ja iloinen pika-tex-mex Sörkassa

Jotain hyötyä facebookistakin – törmäsin kaverin jakamaan linkkiin SyöHelsinki! -viikosta, jossa oli 36 ravintolaa ympäri Helsinkiä luvanneet tarjota kympillä jotain mieleenpainuvaa. Päätin tarttua tilaisuuteen ja paikaksi valikoitui Sörkan kulmilla syyskuussa avattu Habanero, joka toimii myös Bambu-nimellä Hämeentien ja Torkkelinkadun kulmassa.

Habaneron sisustus on värikäs.

Habanero/Bambun sisustus on nuorekas.

Kun Bambu vuosi sitten avattiin sijainnilleen olin aluksi todella iloinen – ihanan raikas, tyttömäinen ja söpö pikaravintolan ja lounchen yhdistelmä, jossa voi siemailla tyttöporukassa kuoharia ja maistella sushia. No jaa, ehkäpä jos ajat olisivat toiset. Nyt vain taitaa olla niin, että todella hyvä idea ei riittänyt, vaan susheista ja nuudeleista on nyt laajennettu tex-mex-ruokaan. Hyvä niin, varmasti kilpailu alueella on kova, ja kaikki keinot on otettava käyttöön.

Burrito-lautanen tacolla.

Kasvisburrito ja lihataco cheddarjuusto- ja ranskankerma kastikkeella.

Käytin toisen tarjouksen hyödykseni, joka oli Kallio-lehden takasivulta revitty kaksi yhden hinnalla annosta. Tilasin kasvis-burritoksen lihatacolla. Annos oli ihanan värikäs ja juustoa sekä ranskankermaa oli valeltu runsaasti burriton päälle. Sisältö oli hienoinen pettymys, koska se sisälsi lähinnä riisiä ja papuja, jotka eivät oikein maistuneet millekään. Tortilla oli myös taikinamainen ja liian paksu. Kyljessä ollut lihataco sen sijaan oli jo mukavampi napsia. Tomaatin ja salaatinlehtien kaveriksi olisi sopinut sipuli. Pienillä korjauksilla annoksesta saataisiin hintansa väärtti. Onneksi sain sen puoleen hintaan tarjouskupongilla, niin ei jäänyt mitään hampaankoloon.

Kanaburrito ja nachoja

Habaneron SyöHelsinki! tarjous oli kympin burrito annos.

Kaverini tilasi SyöHelsinki! -tarjousburriton kanatäytteellä. Varustus oli muuten sama kuin edellinen ilman tacoa. Kanafilee oli oikein kypsynyt ja kaverini arvio oli ”ihan ok”. Hänkin jäi kaipaamaan lisämakua ja sipulia annokseensa. Chilit, joita oli ripoteltu päälle, eivät olleet tarpeeksi tulisia, vaan pikemminkin paprikamaisia, joten nekään eivät täyttäneet tämän porukan ruoan tulisuusvaatimuksia. Meksikolaisessa ruoassahan chili ja tulisuus ovat ruoan sielu.

Lakritsijäätelöä, lakua ja lakukastiketta

Jäätelöannos oli niin runsas, että siitä riitti syötävää neljälle.

Jälkiruoaksi otimme porukalla jättisuuren lakritsijäätelöannoksen. Habanero onkin mielestäni juuri jäätelöbaarin näköinen. Annoksessa kaikki muu oli aivan kohdallaan, paitsi täytelakritsipalat, jotka olivat jäätyneet jätskin mukana. Tämä oli ongelmallista syödessä, koska miten syöt umpijäisiä lakuja? Olisiko fiksumpaa tarjoilla lakuja vaikkapa erikseen tarjoiluastiassa? Näin niitä olisi hauska mutustella jälkiruoaksi jätskin kanssa.

Habanerossa on suuret ikkunat

Suurista ikkunoista voi katsella ohivilistäviä autoja ja ihmisiä.

Ravintolan sijainti on ihan mukava, suurista ikkunoista voi katsella vaikka ohikäveleviä kiireisiä ihmisiä Hämeentiellä. Sisustus on futuristinen, nuorekas ja leikkisä, ja isompikin kaveriporukka mahtuu pyöreään pöytään istumaan. Pienillä muutoksilla ruokien resepteissä, annostelussa ja palvelualttiudessa paikasta saisi hauskan seurusteluravintolan. Side orderit puuttuivat listalta – ne sopisivat tämäntyyppiseen miljööseen. Palvelu oli hieman tökkivää, esimerkiksi pöydät jäi plokkaamatta meiltä ja muualta, vaikka paikka oli lähes tyhjä. Toivotan kuitenkin onnea uudelle konseptille ja toivon vilpittömästi, että se löytää kohderyhmänsä.

Kokonaisarvio 3/5 = ***