• Fleminginkatu 23,
  • 00500 Helsinki

Kalliolaista döneriä, rapmusiikkia ja hyvää palvelua

Kävin lounaalla Döner Harju nimisessä ruokaravintolassa syömässä yrttipossua. Döner Harju on uusi ravintola Fleminginkadulla Kalliossa. Olin kiinnostunut paikasta koska kävin kaksi kertaa aikaisemmin, ja koko  ravintola kuhisi ihmisiä. Oli päästävä maistamaan herkullisen näköistä lihaa, mikä roikkui seipäässä, ikkunoista kun näki sisään. Menin iltapäivällä kolmen aikaan, jolloin sain syödä rauhassa. Konemaiset äänet, kilinä ja kolina häiritsi jonkun verran. Ihan pelkistetty sisustus sai äänet kaikumaan. Olen autistinen ja välillä meteli ja kovat äänet saavat minut hermostumaan.

Döner Harjun kettiö

Koin ravintolan hyvin katukeittiömäiseksi.

Koin ravintolan hyvin katukeittiömäiseksi. Olin kovin nälkäinen ja iloinen siitä, että ruoat tulivat  nopeasti. Lounaaseen kuului alkuruoaksi tomaatti-munakoisokeitto. Söin hetkessä sen kurnivaan vatsaani. Asiallinen ja ystävällinen palvelu lohdutti minua. Sain pääruoan, yrttipossun, samantien pöytään. Sen kanssa tarjottiin kikhernemaapähkinäsalaattia, salaatinlehtiä, minttujugurttia ja punakaalia.

Tomaatti-munakoisokeitto

Alkuruoaksi tuli tomaatti-.munakoisokeitto

Yrttipossu

Pääruoka yrttipossu, kikhernemaapähkinäsalaatti, punakaali ja minttujogurtti tuli nopeasti.

Keitto oli tuore ja maukas, kauniin värinen. Sopiva alkupalaksi. Asiallinen pääruoka jäi mieleen herkullisena, sekä mausteisena ja kauniina. Possu oli revitty pieniksi palasiksi.  Se oli ihanan rasvaista ja mehevää. Salaaatti sopi antamaan raikkautta annokseen, lopputulos oli terveellinen ja hyvä. Sain hyvän kuvan paikan ruuista. Mukaan ottaisin seuraavaksi, koska en pitänyt ravintolan levottomasta ilmapiiristä.

Döner Harju

Ravintolan sisustus oli pelkistetty.

Samantasoista ruokaa tuohon lounashintaan on vaikea saada. Kaikki raaka-aineet maistuivat tuoreelta ja itsetehdyiltä.  Tätä voi suositellla muillekin kaupunkilaisille, jotka pitävät hyvästä rapmusiikista ja döneristä. Asiallisinta oli ruoka ja palvelu, sen heikkous oli epäsiisteys ja liian karu ympäristö, jossa äänet kaikuivat, joka voi olla autistille haasteellinen. Ruokaa onnistui saada gluteenittomana ja vähälaktoosisena, paitsi jogurtti ja kahvimaito. Kiva, vähän erilainen ruokaravintola sopii hyvin Fleminginkadun nuorekkaaseen ympäristöön.

Kokonaisarvio 3/5 p = ***