• Vanhaistentie 1, 00420 Helsinki
  • Tel +358 20719 1971

Kannelmäen helmi, joka ei petä!

Britannia, tuo kymmeniä vuosia kannelmäkeläisiä palvellut vanha kunnon pubi, jossa tarjotaan hyvän oluen lisäksi myös kunnon purtavaa. Olen ensimmäisen kerran asioinut ko. paikassa jo 2000-luvun alussa, ja paikka ei ollut muuttunut mihinkään. Britannia on kulmakunnan olohuone, jossa voi pelata biljardia, särpiä seurustelujuomaa tai syödä illallisen vaikkapa pitkän kaavan mukaan. Viikonloppuisin paikassa voi osallistua myös erilaisiin visoihin ja kisoihin. Lähdin talven pimeänä iltana selvittämään, miltä maistuu tunnettu Britannian kana-ateria.

Britannian sali

Britannia edustaa vanhan ajan pub-tyyliä.

Biljardipöytä

Britanniassa voi myös pelata biljardia.

Sunnuntai-iltana paikka oli hiljainen ja rauhallinen ja mukava loosi ruokailuun löytyi hetkessä. Olin jo päättänyt syödä kanaa, mutta kysyin vielä varmuuden vuoksi suosittelun, ja sehän oli ”yllätys, yllätys” Kanaa black&white kastikkeessa. Puolisolle maistui Kanafarmarinleipä, joka näytti muuten aivan ihanan herkulliselta. Alkuun otimme salaatit noutopöydästä, jossa oli myös leipää tarjolla. Pääruoat tulivat nopeaan tahtiin, mutta ehdimme kuitenkin hotkaista salaatit ennen sitä.

Britannian salikuva

Sisustuksesta tulee hieman mieleen vanhan ajan Englanti.

 

loosipöytä

Saimme ihastuttavan loosipöydän, jossa oli mukava herkutella puolison kanssa kahdestaan.

Pääruoat olivat kauniisti aseteltu, ja maistuivat myös odotusten mukaan. Kana oli juuri oikea-asteista ja rapeaa. Black&White-kastike vei kielen mennessään. Talon kasvikset olivat juuri sopivan rapsakoita ja maistuivat tuoreilta. Pieni miinus tuli suolan määrästä. Minun makuuni meni juuri ja juuri, mutta joillekin se voisi olla liikaa. Suolaa on aina helpompi lisätä, kuin ottaa pois.

Kanaa

Kanaa Black&White-kastikkeella oli suussasulava kokonaisuus.

Kanafarmarinleipä oli mehevä ja rasvainen. Herkullinen juustokuorrute kruunasi lopputuloksen. Maalaisranskalaiset täydensivät kokonaisuutta.

Kanafarmarinleipä

Kanafarmarin-leipä oli todella herkullisen rasvainen, johon sopi hyvin ruokajuomaksi olut.

Ruokajuomina meni alkoholittomat oluet, jota tässä paikassa edusti vaalea Nikolai, joka sopii erinomaisesti tämäntapaisen pub-ruoan kyytipojaksi.

Jälkiruokalistalta tilaukseen lähti ohukaiset jäätelöllä ja vaahterasiirapilla. Annos oli täydellinen kymppi ja mukavia muistoja lapsuudesta tuova ilonaihe. Muistan kun lapsena paistettiin lettuja ja päälle valeltiin jäätelöä, hilloa, siirappia ja jopa suklaakastiketta. Njam. Jälkkärin kylkeen sopi hyvin aromaattinen, haudutettu roibos-tee hunajalla ja sitruunalla.

Ohukaisannos

Ohukaisia, vaahterasiirappia ja jäätelöä oli muisto lapsuudesta.

Ilta oli oikein onnistunut, ja voin suositella paikkaa kaikille hyvän ja keskihintaisen ravintolaruoan ystäville. Britannia edustaa vanhaa ja hyvää pub-kulttuurijäämistöä, jota Suomeen alkoi rantautua 1970-luvulta lähtien. Samaa meininkiä kaipaisi nykybaareihin, jonkinlaisten pikkunachosten ja sortimenttien tarjoaminen pitäisi olla ennemmin sääntö kuin poikkeus. Sisustus on rennon pub-tyylinen, ja kaipaisi pienen ”kasvojen kohotuksen”. Arkisin paikassa tarjotaan lounasta, joka on kuulemma alueen paras. Toivottavasti Ravintola Britannia elää vielä pitkään helsinkiläisten ruokailijoiden palvelijana.

sali2

Britannian sisustus on rennon pubtyylinen, ja kaipaisi ”kasvojen kohotusta”.

Kokonaisarvio 4/5 p = ****